office@blue-seas.eu
0889 276910

Декларация за защита на личните данни

Преамбюл

За нас защитата на данните е много важна. Ние уважаваме Вашата лична и персонална сфера. Затова по-надолу ще Ви информираме за обработката на личните данни при ползването на нашите услуги – круизно пътуване, екскурзия със самолет, хотелско настаняване, екскурзия с автобус, покупка на самолетни билети, медицинска застраховка, морска почасова разходка и др.).
Блу Сийс ЕООД е администратор на лични данни и отговаря за спазването на разпоредбите на Общия регламент относно защитата на данните. Нашата практика за защита на данните е в съответствие с действащото право за защита на личните данни.

1. Дефиниране на понятията

1.1 Лични данни
Лични данни са всички данни, които се отнасят лично за Вас. Към тях спадат Вашето име, Вашият имейл адрес, рождена дата, националност, паспортни данни (номер паспорт, валидност, място на раждане), телефон, адрес по местоживеене, ЕГН или Вашето потребителско поведение при използването на нашите електронни медии за предоставяне на нашите уеб- или онлайн-предложения (включително мобилни приложения).

1.2 Обхват на услугите на Блу Сийс ЕООД
По-нататък описваме какво включва услугата на ТА Блу Сийс ЕООД.

1.2.1 Основни услуги
При основната услуга (сравни т. 1 от декларацията за съгласие), Ви предоставяме организирано туристическо пътуване круиз; екскурзия със самолет; екскурзия с автобус, хотелско настаняване, самолетни билети, медицинска застраховка. За целта е необходимо, преди плащането да представите лични данни за изготвяне на договор и резервация.

1.2.2 Абонамент за известия (получаване на новини, промоции, нови дестинации и др.)
Ако се абонирате в нашите сайтове (www.blue-seas.eu) или (www.круизи.bg), ние ще ви изпращаме рекламни известия за нашите услуги.
Ще имате възможност да следите най-добрите промоции, най-актуалните новини и др. събития.

1.2.3 Допълнителни услуги
В допълнение към основните услуги, Ви предлагаме допълнителни услуги по смисъла на точка 1, които са описани по-нататък.

1.2.3.1 Реклама
Реклама е всяко изявление при упражняването на търговска дейност и т.н. с цел стимулиране на продажбата и извършването на услуги. Обикновено нашата реклама обхваща представяне на услуги – туристически пътувания, интересни новини, промоции и др.

1.2.3.2 Услуги
За всякакви въпроси относно Вашият абонамент към нашите сайтове, относно рекламните ни кампании, заявка за оферти или сключване на договор за пътуване, на разположение е нашият Център за обслужване.

1.2.3.3 Игри с награди
Може да участвате в игра с награди чрез регистрация в нашите фейсбук групи по указан в правилата на играта начин. При спечелване се дава награда.  Обикновено предлагаме предметни награди, ваучери за отстъпка. Каква игра с награда се предлага през годината, ще научите от нашата реклама и публикуване на нашата страница. Моля, обърнете внимание на условията за участие за съответните игри с награди.

1.2.3.4 Комуникация и обратна връзка с клиенти
Ние използваме Вашите лични данни, преди всичко Вашия имейл адрес, за да направим обратна връзка за а.) изпратена оферта във връзка с ваше запитване получено в контактната ни форма, по чат или по телефон, или директно на електронната ни поща, b.) оценка/мнение на преминало пътуване. Можем да се свържем с вас и по телефон за разяснение на допълнителни въпроси относно организираното пътуване, покупка на самолетен билет, ваучер за хотел и др.

1.2.3.5 Промоции
Промоциите, които представяме на различните круизни компании са многообразни, като можете да получите различни намаления, отстъпки през съответния месец или сезон от годината. Информация за специалните промоции ще получите от нашата реклама във фейсбук групите ни, при абонамент в сайта ни, или чрез директно запитване по телефон и на електронната поща.

1.3 Абонамент за известия
Ако сте избрали имейла като канал за комуникация, след обработката на Вашите данни ще получавате известия от нас свързани изцяло с услугата, която предлагаме.

 1.  Обработка на лични данни за целите на услугата туристическо пътуване
  При резервация на нашите основни услуги Вие ни предоставяте следните лични данни, които се считат за „обикновени“:
 • име и фамилия
 • пол
 • рождена дата
 • адрес (улица, номер, пощенски код, населено място) – при регистрация за клубно членство за отстъпки с круизната компания; или за помощно съдействие от нашата страна относно предварително онлайн чекиране при круизно пътуване в сайта на круизната компания.
 • рождена дата
 • националност/номер паспорт/валидност/място на раждане за издаване на круизен билет и предварително онлайн чекиране за круизно пътуване
 • имейл и телефон за поддържане на комуникация и обратна връзка;
 • ЕГН само в случай на заявка за медицинска застраховка при пътуване

2.1 При заплащане и потвърждение на Вашата резервация, ние ви изпращаме по електронна поща:

 • договор и потвърдена резервация от круизната компания, круизни билети
 • самолетни билети, хотелски ваучери, ваучери за самолетни/автобусни екскурзии /круизни билети чрез наши партньори – Тур оператори
 • допълнителна информация за пътуването, реклама, промоции, новини.

За използването на услугите на Блу Сийс ЕООД тези данни са абсолютно необходими за изпълнението на договора.

Данните, предоставени доброволно, служат за това да можем да Ви предоставим още по-релевантни предложения.
Вашите данни можете да актуализирате  чрез нашия Център за обслужване (e-mail: office@blue-seas.eu; адрес: гр. Варна, ул.Дубровник 4, вх.1, офис 1) по всяко време след достатъчна идентификация.

Обработката на данните е въз основа на чл. 6, ал. 1, буква „а“ и  буква „б“ от Общия регламент относно защитата на данните и служи за изпълнение на договора.

3. Обработка на лични данни – заявка за оферта/резервация.

3.1 Формуляр за контакт и контакт по електронна поща

На нашата интернет страница е наличен формуляр за контакт, който потребителя може да ползва за осъществяване на връзка с нас по електронен път. Ако потребителят се възползва от тази възможност, въведените във формата за контакт данни ще бъдат предадени на нас и ще бъдат запазени. Тези данни са:

 • Лично име*
 • Телефонен номер*
 • Имейл*
 • Поле за съобщения*

*Задължителните данни, необходими за целите на регистрацията, са обозначени със звездичка като задължително поле (във формата за въвеждане).

Към момента на изпращане на съобщението се обработват и съхраняват също следните данни:

 • IP адреса на потребителя
 • Дата и час на изпращане

Освен това можете да се свържете с нас на електронния ни адрес, предоставен на нашия уебсайт. В този случай личните данни на потребителя, предавани чрез електронна поща, се съхраняват. При никакви обстоятелства данните няма да бъдат предадени на трети страни, освен ако не трябва да прибягваме до трети страни, за да обработим искането.

3.2. Бюлетин / реклама / приставки за социални медии

В нашите уеб и онлайн оферти, ние също така предлагаме възможността да се регистрирате за нашия бюлетин, в който се използват рекламни инструменти и приставки за социални медии. В подробности:

3.2.1 Регистрация за бюлетин

 1. Ако искате да се възползвате от предлагания от нас бюлетин, ще ни бъде необходим валидният Ви адрес на електронна поща. Обработката на данните Ви се извършва изключително за целите на изпращане на поръчания от Вас бюлетин. Правното основание за тази обработка е член 6, параграф 1, буква a) от ОРЗД (Общ регламент относно защитата на данните). Можете да прекратите абонамента си за бюлетина по всяко време; в допълнение се прилагат съображенията относно правото на оттегляне на съгласие.

4. Използване на услуги на лица, обработващи лични данни / обработка на данни в страни извън Европейското икономическо пространство (трети страни) Блу Сийс ЕООД използва услугите на лица, обработващи лични данни, за целите на обработване на Вашите данни във връзка с услугата: 1.) туристическо пътуване; 2.) хотелско настаняване. Обработващите лични данни обработват данните по възлагане от Блу Сийс ЕООД и са задължени да спазват действащите разпоредби за защита на личните данни. Всички лица, обработващи лични данни, са внимателно избрани и имат достъп само до Вашите данни, необходими за предоставянето на услугите, до степента и периода от време, които се изискват, или до степента, до която Вие сте се съгласили с обработката и използването на данните.

4.1. Обработване на данни в така наречени трети страни
Обработването на Вашите лични данни се извършва принципно в рамките на ЕС, съответно на Европейската икономическа общност („ЕИО”).

В случаи ( напр. във връзка с включване на изпълнители на услуги за предоставяне на туристическо пътуване -круиз с американски круизни компании) може да се стигне до предаване на информация на така наречени „трети страни”. Всяка американска круизна компания има изградена Политика на Поверителност, съгласувана с Европейската комисия и Ви гарантира защита на личните данни. Повече информация предоставяме с линкове към всяка от круизните компании.

ROYAL CARIBBEAN:http://www.royalcaribbean.com/privacyPolicy.do

NORWEGIAN CRUISELINE: https://www.ncl.com/fr/en/about-us/privacy-policy

DISNEY CRUISELINE: https://privacy.thewaltdisneycompany.com/en/

PRINCESS CRUISES: https://www.princess.com/legal/

HOLLAND AMERICA CRUISES: https://www.hollandamerica.com/en_US/legal-privacy/privacy-policy.html

VIKING RIVER CRUISES: https://www.vikingcruisescanada.com/privacy-policy/index.html

PAUL GAUGUIN CRUISES: https://www.pgcruises.com/legal-privacy

CELEBRITY CRUISES: https://www.celebritycruises.com/int/privacy-policy#

„Трети страни” са страни извън Европейския съюз и/или Договора за Европейската икономическа общност, за които не може така лесно да се предполага наличието на  достатъчно ниво на защитата на личните данни съответстващо на стандартите на ЕС.

4.2 Абонамент с платформа „Mailchimp” в трети страни – САЩ.

Ако предаваната информация съдържа също така и лични данни ние установяваме преди предаването на такава информация, че в съответната трета страна или при съответния получател в третата страна е осигурено достатъчно ниво на защита на личните данни. Това може да се установи чрез така нареченото „Решение за достатъчност” на Европейската комисия или чрез прилагане на така наречените „ЕС стандартни договорни клаузи”. В случай на получатели в САЩ спазването на принципите на така наречения „ЕС-САЩ щит за поверителност” (“EU-US Privacy Shield”) може да осигури достатъчно ниво на защита на личните данни. Допълнителна информация за подходящи и достатъчни гаранции за съблюдаването на достатъчно ниво на защита на личните данни ще Ви предоставим с удоволствие при запитване от Ваша страна; данните за контакт ще намерите в началото на тази информация относно защитата на данните. Информация за участниците в EU-US Privacy Shield ще намерите също така и тук www.privacyshield.gov/list.

 

Ако Вашите данни се обработват в страна, която няма признато високо ниво на защита на данните като Европейския съюз, Блу Сийс ЕООД гарантира адекватната защита на Вашите лични данни чрез договорни разпоредби или други признати инструменти.

Лични данни се предоставят на държавни органи, като органи за контрол на административни нарушения или за наказателно преследване, само в рамките на допустимото от закона.

5. Сигурност на данните

Ние предприемаме технически и организационни мерки за сигурност за възможно най-всеобхватна защита на Вашите данни от нежелан достъп. Наред с осигуряването на работната среда, ние използваме процедура за криптиране в някои области, като например клиентски акаунт, формуляр за контакт интернет страница. След това дадената от Вас информация се прехвърля в криптирана форма посредством SSL-протокол (Secure Socket Layer), за да се предотврати злоупотреба с данните от трети лица. Вие ще познаете това, когато видите, че в лентата за статуса на Вашия браузър символът катинар е заключен и адресната лента започва с „https“. Сигурността на данните се съобразява със съответното актуално ниво на технологиите.

6. Вашите права

6.1 Право на информация
Имате право по всяко време да изисквате от нас информация за съхраняваните за Вас данни, както и за техния произход, получатели или категории получатели, на които те се предават, и целта на съхранението. Това не важи за електронното предоставяне на информация.

6.2 Право на оттегляне
Ако сте дали съгласие за използване на Вашите данни, можете да го оттеглите по всяко време с действие занапред, без да посочвате причини. За целта е достатъчно да изпратите имейл до office@blue-seas.eu;

6.3 Право на корекция
Ако Вашите данни, съхранявани от Блу Сийс ЕООД, не са правилни, можете по всяко време да поискате от нас да коригираме: Вашия договор/резервация/круизен билет.

6.4 Право на изтриване и блокиране
Имате право на изтриване и блокиране на данните, които Блу Сийс ЕООД съхранява за Вас. Изтриването на Вашите лични данни може да бъде извършено по всяко време чрез изпращане на имейл „Отписване от известия“ или като се свържете с нас, използвайки данните за контакт съгласно точка 10. Обикновено Вашите данни се изтриват незабавно, най-късно 30 дни след упражняване на това Ваше право като субект на данните. Ако изтриването противоречи на законови, договорни или наказателно-правни или търговско-правни задължения за съхранение или други уредени в закона причини, вместо изтриване може да се извърши само блокиране на Вашите данни. Ако такъв е случаят с Вашия абонаментен акаунт, ще получите от нас съобщение. След изтриването на Вашите данни повече не е възможно предоставяне на информация.

Ако не сте използвали наша услуга 5 години от началото на договора, не е необходимо упражняване на правото на изтриване. Всички лични данни, които по законови причини не трябва повече да се съхраняват, се изтриват след горепосочения срок. Лични данни като основните данни, които не бива да се изтриват, докато трае съхранението по закон, се блокират за Ваша сигурност.

6.5. Право на преносимост на данните (от 25.05.2018 г.)
Ако изискате от нас Вашите лични данни, ние ще предадем или прехвърлим данните на Вас или друг администратор в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Ще извършим пряко прехвърляне на данните, само ако това е технически осъществимо.

6.6 Право на възражение
Имате право по всяко време и без да посочвате причини да възразите срещу обработката на данни за целите на директния маркетинг. Допълнително обръщаме внимание на това, че ако възразите срещу всички процеси на обработка на Вашите данни, изпълнението на договора за туристическо пътуване и осъществяването на програмите за клиенти може да не бъде повече възможно.

6.7 Разширени права по отношение на автоматизирано обработване на данни, включващо профилиране
По отношение на автоматизирано обработване на данни, включващо профилиране, наред с горепосочените права Вие имате допълнително право да поискате човешка намеса от страна на администратора, право да оспорите решението и право да изложите гледната си точка. Блу Сийс ЕООД не използва профилиране при обработване на данните за услугата -туристическо пътуване или за изпращане на известия с цел абонамент.

6.8 Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

 • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
 • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
 • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

6.9 Контакт (за упражняване на Вашите права като субект на данните)
При осъществяване на контакт с нас по имейл на office@blue-seas.eu;, съобщените от Вас данни (Вашия имейл адрес, евентуално Вашето име, Вашия телефонен номер, адрес, паспортни данни – място на раждане, номер паспорт, валидност, националност) се съхраняват от нас, за да отговорим на Вашите въпросите и да се отзовем на Вашия проблем. Ние ще изтрием запазените във връзка с това данни, след като съхранението повече не е необходимо или ще ограничим обработката, ако има законови задължения за съхранение.

7. Право на жалба

При оплаквания се обърнете към посочените контакти в точка 9. Освен това имате право да подадете жалба срещу обработката на Вашите лични данни пред компетентния контролен орган, ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на личните данни.

8. Преглед на целите на обработка на данни за услугите на Блу Сийс ЕООД

За изпълнението на договора и използването на услугата – туристическо пътуване, при попълване на договора е абсолютно необходимо да получим от Вас Вашето име и фамилия, Вашата рождена дата, мобилен номер, електронна поща и Вашия адрес (при онлайн регистрация към круизните компании за лоялно членство/или в някои случай при онлайн чекиране). При потвърждение на резервация за круиз или друго туристическо пътуване се изискват паспортни данни за издаване на круизният билет.

Когато правите онлайн абонамент в сайта ни, Вашият имейл адрес е абсолютно необходим.

За да можем да се обърнем към Вас с реклама, ни е необходимо Вашето име и фамилия и Вашата електронна поща. Освен това имате възможност да предоставите данни също и за останалите начини за реклама. Например можете да ни съобщите доброволно Вашия имейл адрес за получаване на известия свързани с по имейл, а също и Вашия мобилен номер, име и фамилия.
Ако желаете (доставка на рекламни материали, брошури, каталози), наред с Вашето име и фамилия ни е необходим Вашият адрес, имейл адрес и Вашият мобилен номер.

9. Въпроси за защитата на данните

При въпроси за всички процеси за обработка на данни във връзка с услугите на Туристическа Агенция БЛУ СИЙС ЕООД, можете да се обръщате по всяко време към:„БЛУ СИЙС“ ЕООД
Администратор за защита на личните данни
e-mail: office@blue-seas.eu; blueseas.varna@gmail.com
Телефон: 0889276910; 0889276911

 

Декларации за съгласие

Да, желая моите лични данни (основни и потребителски данни), съхранявани от Блу Сийс ЕООД, да бъдат обработени за следните цели:

10.1 Декларации за съгласие за обработване на Вашите запаметени лични данни, съхранявани от Блу Сийс ЕООД, за целите на вашето туристическо пътуване организирано от други доставчици и подизпълнители, наши партньори.

10.1.1 Да, давам изрично съгласието си за обработване и трансфер на трети страни (включително и до администратори извън ЕС) на личните ми данни.

10.1.2 Потвърждение на Декларацията за защита на данните

 • Прочетох, разбрах и съм съгласен/на с Декларацията за защита на личните данни, която съдържа по-подробна и допълнителна информация (без това потвърждение Вашите данни не могат да бъдат обработени за горепосочените цели).

10.2 Горепосочените декларации за съгласие са предназначени за целите на използване на услугите на Туристическа агенция Блу Сийс ЕООД.